زتاطب

فیزیوتراپی در منزل

برای مشاوره و درخواست خدمت فرم زیر را پر کنید. کارشناسان ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.

بخش فیزیوتراپی در منزل زتاطب، برای ارائه بهترین خدمات ممکن، توسط  اساتید بنام و کارشناسان مجرب و با بهره مندی از سال‌ها تجربه و استفاده از تجهیزات و دستگاه‌های مدرن در منزل برای بیماران، توان‌یابان و نیز برای دوره پس از جراحی، آماده ارایه خدمات به شما عزیزان می‌باشد.

جهت ارتباط و بررسی نیازهای شما، لطفا فرم درخواست زیر را تکمیل و ارسال نمائید.

 

بخش فیزیوتراپی در منزل برای ارائه بهترین خدمات ممکن توسط افراد مجرب و با دستگاه‌های مدرن در منزل برای توان‌یابان و نیز برای دوره پس از جراحی

 

جهت ایجاد ارتباط و بررسی نیاز‌های شما لطفا فرم درخواست را پر بفرمائید.

 

 

فیزیوتراپی در منزل

نام و نام خانوادگی الزامی است
شماره همراه ‌الزامی است
متن پیام الزامی است

در چه شرایط نیاز به ارائه فیزیوتراپی در منزل وجود دارد ؟

درمانهای فیزیوتراپی و توانبخشی، نیازمند مراجعه مکرر و منظم به مراکز درمانی می باشند که در برخی موارد به دلایل زیر این شرایط فراهم نمی‌باشد :

الف)  شرایط بیماری و ناتوانی فرد

ب) عدم وجود زیرساخت های لازم شهری همچون آسانسور و سطوح شیب دار در محل زندگی و در فاصله منزل تا کلینیک فیزیوتراپی و توانبخشی

ج) عدم وجود وسایل نقلیه شخصی و عمومی مناسب جهت انتقال بیمار

د) مشغله کاری  والدین ، فرزندان و اطرافیان و عدم امکان حضور منظم و طولانی مدت در کلینیک فیزیوتراپی و توانبخشی

ه) صرف زمان طولانی در مراکز

در چنین شرایطی به منظور دریافت خدمات فیزیوتراپی مطلوب، راحت، مناسب و به موقع، انجام فیزیوتراپی در منزل بهترین گزینه است. انجام فیزیوتراپی در منزل باعث می شود که بیمار و توان یاب از حق دریافت درمان مورد نیاز محروم نشود.

تعرفه و هزینه  فیزیوتراپی  در منزل چقدر است ؟

تعرفه خدمات تشخیصی و درمانی در بخش‌های خصوصی، خیریه، عمومی و دولتی هر سال توسط شورای عالی بیمه سلامت کشور پیشنهاد، توسط سازمان برنامه و بودجه تائید و توسط هیات وزیران تصویب شده و توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابلاغ می شود. 

تعرفه خدمات فیزیوتراپی در منزل هر ساله توسط انجمن فیزیوتراپی ایران و بر اساس مصوبه هیات وزیران و ابلاغ وزارت بهداشت تعیین و اعلام می شود. هزینه فیزیوتراپی در منزل بر اساس تعداد نواحی مورد نیاز درمان ، تعیین می شود. علاوه بر تعداد عضوها و نواحی مورد نیاز درمان ، اینکه بیمار به درمانهای دیگر همچون لیزر، سوزن خشک، ماساژ و ... هم نیاز داشته باشد یا نه ،  بر قیمت هر جلسه فیزیوتراپی تاثیر خواهد گذاشت. بطور مثال در سال 1402 تعرفه هر جلسه فیزیوتراپی  برای یک ناحیه 643100 ریال، برای دو ناحیه 7626100 ریال و برای چهار ناحیه 9790700 ریال تعیین شده است. هزینه هر جلسه فیزیوتراپی تنفسی هم 5784000 ریال تعریف شده است. در صورت نیاز به لیزر کم توان ، مبلغ 1001700 ریال ، سوزن خشک 818800 ریال هم به هزینه هر جلسه فیزیوتراپی در منزل اضافه خواهد شد.

جهت دریافت تعرفه کامل خدمات فیزیوتراپی در سال 1402 اینجا را کلیک کنید.

آیا فردی که درمان بیمار ما را انجام می دهد فیزیوتراپیست است؟  

متاسفانه بدلیل عدم وجود ساز و کار مناسب ، برخی از افراد شیاد تحت عنوان پزشک ، فیزیوتراپیست و دیگر گروههای درمانی، در کار درمان مداخله غیر قانونی نموده و خود را پزشک، فیزیوتراپیست و ... جا زده و با مداخلات غیر علمی، باعث آسیب جسمی و روحی  به بیمار شده و هزینه های هنگفتی را هم بر خانواده تحمیل می کنند. به منظور پیشگیری از  آسیب‌های مورد اشاره، لازم است که که بیماران گرامی و خانواده آنها در زمان حضور شخص مدعی درمان، از ایشان کارت شناسایی عضویت در سازمان نظام پزشکی درخواست کنند.   

علاوه بر آن با مراجعه به سایت سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران  به آدرس https://membersearch.irimc.org/

در قسمت جستجوی پزشک عضویت یا عدم عضویت فرد در سازمان نظام پزشکی را بررسی و اطمیان خاطر پیدا کنند. نمونه صفحه جستجوی پزشک سایت سازمان نظام پزشکی کشور در زیر نمایش داده می شود.

چه بیمارانی نیازمند استفاده از خدمات فیزیوتراپی در منزل هستند ؟

طیف گسترده ای از بیماران می توانند از خدمات فیزیوتراپی در منزل بهره ببرند. در صورت صلاحدید پزشک و یا جراح معالج معمولا به دنبال سکته مغزی، سکته قلبی، ضایعات نخاعی، اعمال جراحی مغز و اعصاب، اعمال جراحی  ارتوپدی و شکستگی ها، اعمال جراحی قلبی شامل بای پس عروق کرونری (CABG) ، تعویض دریچه های قلبی  و ... ، پس از تثبیت شرایط پزشکی فرد از جمله تثبیت فشار خون، ضربان قلب، سطح هوشیاری و .... ، بیمار به خدمات فیزیوتراپی در منزل نیاز پیدا می کند. دسته دیگری از بیماران که از خدمات فیزیوتراپی در منزل سود می برند بیماران روماتیسمی و بیماران سرطانی در مراحل پیشرفته بیماری هستند. در این دسته از بیماران هدف حفظ و در صورت امکان بهبود عملکرد فرد، حفظ استقلال و جلوگیری از وابستگی فرد در سایه تقویت عضلات، کشش عضلات و بافت های نرم و ... می باشد.

علاوه بر موارد فوق، بیمارانی  همچون فلج مغزی، ام اس و دیگر بیماران نورولوژی هم می توانند از خدمات فیزیوتراپی در منزل سود ببرند.

بهترین تمرین برای رفع مشکل من چیست ؟

با جستجو در صفحات اجتماعی و یا جستجو در سایت گوگل، با طیف گسترده ای از سوالات همچون بهترین تمرین برای بهبود کمردرد، بهترین تمرین برای درد گردن،  بهترین تمرین برای زانو درد و .... برخورد می کنیم و از طرف دیگر، در پاسخ به این نیاز روز افزون هم طیفی وسیعی از درمانهای اصلاحی و فیزیوتراپی همچون ده تمرین برتر جهت کاهش زانو درد و .... در قالب متن ، ویدئو ارایه می‌شود.

ولی واقعیت این است که در دنیا هیچ دو بیماری شبیه هم نیستند. ممکن است بیماری دو نفر شبیه هم باشد، اما تظاهرات بالینی و علائم هر دو نفر الزاما شبیه هم نخواهد بود. فلذا به توجه به اهمیت موضوع، تیم علمی زتا طب با همکاری اساتید بنام و کارشناسان خبره که سالهای طولانی از عمر خود را صرف درمان و فیزیوتراپی بیماران خود نموده اند، با اعتقاد به این مهم که پیشگیری بهتر از درمان است و اینکه هرچه آگاهی فرد از بیماریش بیشتر باشد، بیشتر در روند درمان کمک خواهد نمود، مجموعه ای از محتواهای علمی را تهیه نموده اند.

مخاطبین محترم سایت می توان به مقالات اقدامات فیزیوتراپی پس از جراحی تعویض مفصل زانو  و آرتروز زانو چیست؟  که توسط پزشکان محترم سایت نگارش شده مراجعه نموده و علاوه بر دریافت مجموعه ای از تمرینات مناسب هر ضایعه و بیماری، با ماهیت و چرایی بروز بیماری هم آشنا شوید.

جهت دریافت مجموعه کاملی از محتوا های علمی زتا طب اینجا را کلیک کنید.

تیم علمی بخش فیزیوتراپی و توانبخشی  زتاطب علاوه بر ارائه محتواهای علمی مورد اشاره ، در قالب پرسش و پاسخ هم در خدمت شما عزیزان خواهد بود. جهت درج سوال در مورد مشکلتون، لطفا اینجا کلیک کنید.

 

فیزیوتراپی در منزل توسط خانم و آقا

تیم علمی زتا طب به منظور راحتی بیماران خانم و در صورت اعلام بیماران، متخصصین فیزیوتراپ خانم را جهت درمان اعزام خواهد کرد. تحقیقات نشان داده است که بدلیل طولانی بودن روند درمان بیماران نیازمند خدمات فیزیوتراپی در منزل، رابطه عاطفی بین بیمار و فیزیوتراپیست به وجود می آید و این رابطه عاطفی نقش بسیار مهمی در تداوم فرایند فیزیوتراپی و بهبود بیمار ایفاء می‌کند. علاوه بر تحقیقات مورد اشاره، به دلیل مسایل فرهنگی و اعتقادات مذهبی هم بسیاری از بیماران با درمانگر هم جنس خود راحت‌تر هستند.

 ارائه خدمات فیزیوتراپی در منزل در مناطق مختلف تهران

با توجه به وسعت شهر تهران و ترافیک بالا، بهتر است فیزیوتراپیستی که قرار است به بیمار شما خدمات فیزیوتراپی در منزل را ارائه دهد به محل شما نزدیک تر باشد. فیزیوتراپیست های ما در تمامی نقاط شهر تهران امکان ارائه فیزیوتراپی در منزل را دارند. پس از تماس و  یا ارسال درخواست ویزیت توسط شما، تیم زتاطب  نسبت به وضعیت بیمار و منطقه ای که هستید نزدیک ترین و مناسب ترین فیزیوتراپیست را  به شما معرفی خواهد کرد.

 

اولین جلسه ملاقات با فیزیوتراپیست چگونه  است؟  

 

در اولین جلسه درمان، فیزیوتراپیست بیمار را ارزیابی خواهد کرد. این ارزیابی شامل  گرفتن تاریخچه پزشکی، معاینه بالینی، بررسی مدارک پزشکی شامل عکس های رادیولوژی، ام آر آی ،سی تی اسکن، گزارش تراکم استخوان، گزارش نوار عصب و عضله، آزمایش خون و .... خواهد بود. بنابراین لازم است قبل از حضور فیزیوتراپیست در منزل این مدارک را آماده کرده و در دسترس داشته باشید. پس از اینکه فیزیوتراپیست درک کاملی از مشکل بیمار پیدا کرد، یک برنامه درمانی را برنامه ریزی می کند و از همان جلسه اول کار درمان و فیزیوتراپی را شروع خواهد کرد. معمولا مدت زمان جلسه اول فیزیوتراپی یک ساعت خواهد بود.

در جلسه اول بهتر است یک یا دو نفر از اعضای خانواده و یا پرستار بیمار در کنار بیمار باشد تا برنامه تمرینی و نکاتی که توسط فیزیوتراپیست گفته می شود را یادداشت کرده و در زمان عدم حضور فیزیوتراپیست تمرینات را با بیمار انجام داده و نکات را رعایت کنند.

فراموش نکنیم که به منظور حصول بهترین نتیجه در کوتاهترین زمان ممکن، بیمار ، خانواده و اطرافیان بیمار بایستی تحت نظارت فیزیوتراپیست، مشارکت فعالی در روند فیزیوتراپی بیمار داشته باشند و عدم انجام تمرینات در ساعات عدم حضور فیزیوتراپیست باعث طولانی تر شدن روند درمان و در بسیاری موارد عدم حصول نتیجه مطلوب خواهد شد.

 

برای اولین جلسه فیزیوتراپی چه آمادگی هایی باید داشته باشم ؟

 

علاوه بر مدارک پزشکی مورد اشاره ، بهتر است که بسته به ناحیه دارای مشکل از لباس مناسب و راحت استفاده کنید. بطور مثال اگر شما تعویض مفصل زانو  انجام داده اید، لازم است که شلوار شما به راحتی تا بالای زانو بالا برود. اگر محل جراحی شما در ناحیه کمر است، لازم است که لباس شما تا بالای محل جراحی بالا رود بطوریکه محل تحت درمان به راحتی در دسترس فیزیوتراپیست باشد. استفاده از لباس خیلی تنگ یا خیلی گشاد باعث معذب شدن بیمار و خلل در کاردرمان می شود.

فیزیوتراپیست جهت انجام درمان از تجهیزات الکتروتراپی همچون دستگاه تنس  فارادیک ، لیزر و غیره استفاده می کند که در بسیاری موارد نیازمند اتصال به پریز برق هستند، بنابراین بهتر است که در محل درمان بیمار یک پریز برق وجود داشته باشد یا با سیم رابط ، پریز مورد نیاز فراهم شود.

یکی دیگر از وسایل مورد استفاده  فیزیوتراپیست، پد الکتروتراپی است که بایستی خیس شود. بنابراین لازم است که ظرف آب مناسب را از قبل تهیه کنید و یا اینکه پد های مورد اشاره را در سرویس بهداشتی، آشپزخانه و ... خیس کرده و تا حدودی بچلانید که رطوبت کافی را جهت عبور جریان الکتریکی از دستگاه به بدن بیمار را داشته باشد.

 

آیا جهت فیزیوتراپی در منزل لازم است که از تخت استفاده شود؟ چه نوع تختی؟ ارتفاع تخت چقدر باشد؟ پهنای تخت چقدر باشد؟

 

یکی دیگر از موارد مورد توجه، استفاده یا عدم استفاده از تخت درمانی، تخت پزشکی و تخت خواب است که بدلیل قیمت بالای آنها، براساس ماهیت بیماری، میزان نیاز و اثر بخشی باید بطور اختصاصی در مورد هر بیمار بررسی و تصمیم گیری شود.

در مورد ارتفاع تخت هم بسته به شرایط بیمار، نیاز یا عدم نیاز به کمک و ... باید تصمیم گیری شود.

پهنا، طول و میزان سفتی تخت هم از مسایل دیگری است که قبل از تهیه باید مورد بر اساس قد، وزن ، شاخص توده بدنی، میزان تحرک و دیگر شرایط بیمار، بررسی و تصمیم گیری شود.

استفاده یا عدم استفاده از تشک مواج هم بسته به شرایط بیمار، میزان تحرک و دیگر شرایط بیمار باید بررسی و تصمیم گیری شود.

 

انتخاب محل مناسب در منزل  جهت ارایه خدمات فیزیوتراپی

 

محل ارائه خدمات فیزیوتراپی در منزل، بسیار مهم است. برای فیزیوتراپی در منزل سعی کنید بهترین محل منزل را انتخاب کنید. این محل بایستی کاملا روشن بوده و دارای دمای مناسب باشد. فیزیوتراپیست معمولا یکسری تجهیزات و وسایل را با خود خواهد آورد. بنابراین اطمینان حاصل کنید که فضای کافی برای جا به جا شدن و انجام تمرینات فیزیوتراپی وجود داشته باشد.در اتاقی که فیزیوتراپی انجام می‌شود  وسایل تیز و بزرگ را از اتاق خارج کنید. ممکن است در حین تمرین راه رفتن، بیمار تعادل خود را از دست بدهد و زمین بخورد و در نتیجه از طریق وسیله های داخل اتاق آسیب ببیند. همچنین بهتر است تمامی جلسات در یک اتاق و در یک منزل انجام شود.

در طی درمان وجود آرامش و سکوت بسیار مهم است. زمان جلسه فیزیوتراپی باید طوری تنظیم شود که وقفه ای در فرایند ارائه فیزیوتراپی بوجود نیاید. اگر حیوان خانگی مانند گربه یا سگ و ... دارید در اتاق دیگری نگهدارید. حضور مهمان و یا ورود سر زده افراد و یا بودن کودکان در محل فیزیوتراپی می‌تواند فرایند ارایه فیزیوتراپی را مختل کند. بهتر است که مکالمات تلفنی خود را به قبل یا بعد از جلسه فیزیوتراپی موکول کنید و در محل و زمان فیزیوتراپی از انجام مکالمات طولانی خودداری کنید.  

 

هر دوره درمان فیزیوتراپی در منزل چند جلسه است ؟

تعداد جلسات هر دوره، بسته به  شدت ضایعه و بیماری، تشخیص و وضعیت پزشکی، میزان همکاری بیمار و سطح استقلالی که  بیمار می‌تواند به آن دست پیدا کند  متفاوت خواهد بود.با این حال، برخی از بیماران مانند بیماران سکته مغزی یا ام اس، ممکن است برای مدت طولانی‌ نیاز به فیزیوتراپی داشته باشند. پس از معاینه، فیزیوتراپیست تعداد حدودی جلسات را به شما اطلاع خواهد داد.

آیا خدمات فیزیوتراپی در منزل تحت پوشش بیمه های پایه و یا تکمیلی است ؟

بطور کلی خدمات فیزیوتراپی در منزل تحت پوشش بیمه های پایه نیست، اما بیمه های تکمیلی در صورت تجویز پزشک و گواهی فیزیوتراپیست، هزینه های فیزیوتراپی در منزل را پرداخت خواهند نمود.

میزان جبران هزینه های فیزیوتراپی در منزل توسط بیمه های تکمیلی معمولا به دو صورت کلی زیر است:

 الف) پرداخت درصدی از هزینه های گواهی شده

ب) پرداخت تا سقف مشخصی در سال، مثلا تا سقف ده میلیون در سال

برخی از سازمان‌ها مانند شهرداری، بنیاد شهید و ... خدمات فیزیوتراپی در منزل را در طی یک فرایند تعریف شده و به تعداد تعیین شده، تحت پوشش قرار می‌دهند.

بنابراین توصیه می شود که بیماران گرامی قبل از شروع جلسات درمانی، میزان و نحوه پوشش بیمه ای را  با بیمه تکمیلی خود مطرح کرده و آنرا با فیزیوتراپیست معرفی شده از طرف سایت زتاطب مطرح کنند.

با آرزوی سلامتی و تندرستی برای همه شما عزیزان